søndag den 10. januar 2010

Bastrups pizzaria

I 1½ år har vi hver dag set på husets pizzaovn, som er placeret lige uden for vores spisestuevinduer. Jens mente, at det var ved at være tiden at afprøve ovnen, hvis det skulle nås, inden vi flytter. Med lidt informationer fra de tidligere lejere af huset og vores driver fik vi forberedt lørdagens opgave: At bage pizzaer i den udvendige pizzaovn.

Kl. 14.00:
Stella tænder pizzaovnen op med tørt brænde og kokosskaller med lampeolie.
Spjælet åbnes og der kommer røg fra skorstenen. Så langt så godt.
Kl. 14.00-18.30:
Stella, Jens og vagten, Vije, skiftes til at fylde brænde på og holde øje med, at der er ild i ovnen.
Kl. 18.00:
Der er kommet rigtigt meget brænde i ovnen - måske også for meget, for der skal kun være gløder, som er fejet til siderne, når pizzaerne skal ind og bages.
Kl. 18.30:
Stella og Jens holder nøje øje med kullenes udvikling, mens de spiller 31 og Røvhul (ja, undskyld, men sådan hedder kortspillet).
Kl. 19.00:
Kullene er perfekte. Jens har skubbet dem til side, så der er gjort klar til at bage.
Vi andre tre farer forvildet rundt. Efter at have ventet i fem timer skal det lige pludselig gå stærkt med at dække bord, og så beslutter vi i sidste øjeblik, at pizzaerne da selvfølgelig skal spises ude foran ovnen.
Kl. 19.15:
Efter cirka 15 minutter serverede Bastrups pizza 1 stk. chicken hawaiian, 1 stk. prawns og 2 stk. med pepperoni. Serveret med cola, rødvin og vand og restvarmen i baggrunden.
Resultatet? Vi måtte konstatere, at smagen ikke var så pokkers anderledes end i den almindelige ovn, men sjovt var det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar